Sunday, February 1, 2009

Cakap tak guna, tak cakap marah dek cina...

Aku buka gelanggang "Aku nak cipta rekod" dgn kisah aku dan nasi kandar Lawood.

Jam dah 3.45 ptg, aku baru nak lunch. Aku fikirkan aku yg paling lewat soru rupanya masih ramai lagi yg sama waktu dgnku. Time2 mcm nipun aku masih kena q lagi, ayam goreng dah habis, kena tunggu sambil q. Nasib baik mek tu paham, soh kami yg nak makan ni g duduk, nanti dia serve.

Dah lama tak mkn kat sini. Aku mintak ayam penuh, lapar sungguh ni. Restoran Lawood ni memang popular di sekitar Nilai ni, terletak di kawasan perumahan.

Ownernya melayu kelantan, bukan mamak tau!. Kalau yg belum pernah mkn kat sini nak tau rasanya, Fuhhh...nak cakap tak guna, tak cakap marah dek cina...tetapi memandangkan belog link aku talak cina maka aku citer la agar korang boleh bayangkan kesedapannya dgn menelan air liur busuk korang tu...hehehe

Rasanya lebih kurang mcm kari kepala ikan Kg Atap, cuma di sini xde kepala ikan. sini lebih famous dgn ayam gorengnya. Tp bg aku ayam goreng Kg Atap lebih sikit sedap. Harga sama je, nasi ayam separuh RM4.50, ayam penuh RM6.50.

TPE yg introduce Lawood ni. Dulu zaman bujang aku duduk sini tapi time tu famous dgn Nasi Kandar Sireh Pinang, Lawood2 ni belum wujud lagi. Aku tak tau apa dah jadi dgn restoran tu, mcm dah bungkusss je.

Inilah Lawood pujaan hatiku...

Sebelum makan...yum yum yummmmm...!!!

erggghh...Alhamdulillah...

3 comments:

the elf said...

B*B*!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tau tak dah lame gler tak makan kat situ, terliur sey tengok gamba!! tak aci! tak aci!!!!

wah, on the other note, tahniah. baru ingat nak condemn pasal tak update lagi, tengok2 dah update. huhuhuhu..

let the Games Begin!!

eh wei, apala TPE lagi???? elf pon jadi la..ni dah bunyi tempe okay..

hedgebeewhy said...

okla okla elf...tapi tempepun ok whatttt.

wei, sya bukan makan B*B*...ayam goreng la!!!

Hidemichimomotani said...

yg pinggan last tu mcm mangsa Palestine je yg makan!???

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited