Friday, February 6, 2009

sambungan Aku Seorang Cleaner

Boss : Hezri, saya dah bagi arahan awak patut berkerja semalam!

Aku : errr...sssaya...

Boss : cukup, saya tak mau dengar alasan kamu...mulai esok kamu ditugaskan di tempat baru...

Aku : tempat baruu...kat mana boss? (dengan separuh cuak aku bertanya)

Boss : dalam lif! saya nak awak lap semua dinding2 dalam lif tu sampai berkilat...paham!

Aku : hah!! (aku terkezut badak)

Maruahku benar benar tercabar dek tugasan baru aku itu. Dari seorang sebagai Team Leader turun kepada Pengilat Lif. Ini angkara siperepot tu punya pasal kalau tidak takkan jadi begini..cisss! bedebah!. Nak tak nak aku terpaksa buat juga tugasan itu. Aku lap bila lif tertutup dan aku buat dunno bila lif terbukak orang masuk, berdiri diam diam seolah olah aku orang biasa padahal diorang tahu aku ni cleaner kalu dah pakai uniform siap. Makcik makcik otai tu senyum padan muka tengok aku dengan tugas baru aku itu.

Keesokan harinya aku nekad untuk tidak datang berkerja. Notis 24 jam. Sempat sebulan setengah je aku bekerja sebagai cleaner disitu. Seminggu kemudian aku dapat offer letter dari Jaya Jusco. Bukan sebagai jurujual tetapi sebagai Dispaly Artist.

Bersambung...

3 comments:

aYu said...

lohhh..ada sambungan lagi ker? ni brape episod nyer cite .. :p

hedgebeewhy said...

ni kira citer bersiri la ni...macam Gerak Khas!!!

school of thoughts said...

erm.. display artist? buat keje apa? mcm best je bunyik...

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited