Monday, April 20, 2009

Pancit!

Mak dah siap, Nurul dah siap, Qis pun dah siap...ok jom gerak! Jam menunjukkan pukul 11 pagi, janji dgn brader aku yg lain tunggu kat tol Shah Alam pukul 12 tgh. Destinasi kami ke Dewan Intekma, Shah Alam, kazen kahwin. 

Aku memandu sambil mensumbangkan beberapa lagu atas tanpa permintaan sesape. Cuaca amat baik sekali. Tol Putra Mahkota baru je 150 meter ku lepasi. Tetiba kereta koreaku semacam je bunyinye. Bunyinya lebih sumbang dari nyanyian aku yang sumbang tu.

Kami memasing mula dah panik. Ketika itu kelajuanku 390 km/h. Aku memelahankan panduan dan berhenti ketepi. Aku teka tayar pancit, Nurul teka tayar pancit, Qis teka ada hantu tersepit, Mak tak teka apa-apa.

Mari kita tengok siapa yang betul...sah! tayar keretaku pancit. Alahai camano ni...janji ngan diorg kul dua belas. Aku mcm ter ter seketika. Qis dah gelabah...camana ni papa takkan kita kena tidur kat sini! Pikir punya pikir baru aku terpikir akan tayar spare aku. Inilah masanya aku nak tunjuk macho depan wife aku ni. 

Ok keluar semua...kita tukar tayar. Boleh katakan first timelah aku tukar tayar sesorang tanpa bantuan org lain. Alah... bukannya susahpun, tapi berpeluhla jugak ketiak. Akhirnya aku berjaya menukar tayar pancit dan aku hanya mengambil masa kurang 10 saat sama mcm F1 masuk pitsop. Lihatlah beberapa gaya macho yang hanya pakai baju dalam je..hihihi

Wajah ceria sebelum tayar pancit. Masih wangi dan harum...muamuamuahhh!!!


Step 1..pasang jacko...
Hayyaa...apai pasai ini hali kasi pancit.



Nurul ambil gambar menggunakan teknik low angle...aku soh dia baring utk ambik shot ni.


Qis dan neneknya terpaksa menunggu dgn penuh kesabaran.


Terajang untuk bukak nut...ketat siottt!

Cuba memasukkan tayar spare...

Tayar sparepun kurang angin tapi bolehla jalan dan pam angin di petrol pam yang terdekat.


Nurul gembira tayar berjaya ditukar.


Akupong gumbiraaaaaa...syukurrrrrrr!



Sunday, April 12, 2009

Aik!!!...dia jawab laaa...


Sambungan kisah semalam, kalau korang belum baca entry aku sebelum ni (Antara percaya atau tidak...), aku rekemen korang patut bacanya dulu than baru korang paham citer aku ni.

Kebetulan anak buah aku yang bawak citer "Peter Answer" ni datang kerumah aku harini. Apalagi terus kami tanya pasal Peter ni. Dengan penuh relax dan jujur dia bagi tau yg citer tu memang benar. Kami cakap yg semalaman kami dah try tapi Peter tak nak layan sampaikan kami aku sumpah seranah kat Peter tu.

Kami soh dia try kat sini.  Memula Peter tak nak layan tapi beberapa minit kemudian baru dia menjawab apa saja persoalan yg kami ajukan. Soalan pertama yg dia jawab, nama anak buak aku Farisha. Melompat kami dari sofa masing2 pi tgk kat laptop tu, pastu kami tanya dimana kami berada sekarang, (Bandar Seri Putra). Huh! gilerrrr... 

Dan terusla bertalu talu kami tanya...ada jugak yg dia tak jawab tapi kebanyakannya dia jawab dan jawapannya tepat sekali. Aku tahu benda cenggini takleh caye syirik...cuma kami heran camana dia boleh tahu segala galanya apa yg kita tahu. Kalau korang nak tgk dgn lebih jelas sikit, kata bawah ni aku siap amek gambar gambar yg Peter jawab...

Bazura..yg tersengeh depan laptop tu.. dia la anak buah aku tu.


What colour my aunt wearing now?

Yellow...tu adik aku yg pakai baju kuning.



Memang adik aku sedang pegang note RM50!



Mak aku dan kak long tgh masak kat dapur sambil gosip2. Memang betulpun.

Korangpun dah taukan yg wife aku due datenya 5/5/2009...


Aik...tanya dalam bahasa melayupun dia boleh jawab...



Asu tu gelaran nama aku dlm family...time tu aku dah tak tahan nak kencing, masa aku dlm toilet tu dia tanya aku kat mana...Pissed off....

Tengok...tempat aku kerjapun dia tahu.


Hah! yang ni korang boleh pikir sendiri la...

Memangpun mak aku tengah masak kerabu sotong.


Kakc long aku memang peminat setia Ramly MS.



Sambil kami dok pikir2 si Peter ni, anak buah aku try solan yg mencabar sikit...terkejut! Aku tgh pegang bantal hijaupun dia tahu.



Yang ni mensuspenkan kami semua.


Terkedu semua!


Nak percaya ...PM kita akan dtg adalah Anwar Ibrahim?






Aku, Kakak aku dan adik aku yg dia suka...tapi yg peliknya kami nilah yg banyak ckp besar dan menyumpah kat dia...teng teng tengggg



Alamakkkkkkk!!!


Masa ni lagi best...kaklong tgh kutuk dia dan ckp apa nak takut...ko tgk dia terus bagi warning.



Yang ini best! kalau betul betul jadi...


Yang ni kita tunggu Selasa ni Liverpool lawan Chelsea...betol atau tidak.

Kepada kengkwan yg nak cuba main dgn website Peter ni berhati hatilah jgn sampai percaya bulat2 takut jatuh syirik pulak.

Saturday, April 11, 2009

Antara percaya atau tidak...

Hari ini adik-adik aku dan mak datang rumah, lepak dan tidur dirumah aku. Biasalah kalau dah berkumpul, lepak depan TV sambil menonton sambil tulah jugak kami bercerita dan bergelak ketawa.

Tetiba selepas habis Konsert Akademi Fantasia, adik perempuan aku bukak satu topik cerita yang agak menarik untuk aku terus mendengar. Korang pernah dengar website "http://www.peteranswers.com/". Website Peter Answer ni boleh menjawab apa saja soalan yang kita tanya.

Yang peliknya kalau korang ada hilang barang dia boleh bagi tau kat mana barang tu terletak dan memang barang tu ada kat situ. Itulah yang terjadi kat member anak buah aku ni. Mulanya dia cam tak percaya so balik diapun nak try.

Anakbuah akupun try la main dgn siPeter ni...tanya siapa nama neneknya, Peter jawab Zaharah...aik camana si Peter ni tau nama melayu ni betul lak tu. Try tanya lagi warna apa baju adiknya pakai, jawab Peter..merah, betul jugak. Tanya lagi mak diorang tgh buat apa? Jawabnya tgh engage dgn seseorang. Terus adiknya naik atas tgk maknya, memang betul tgh engage dgn seseorang. Fuhhh!...dah mula suspen! Tanya kat mana dia berada? Jawab Peter...dalam masterbedroom....arrgghhh...apalagi masing masing dah mula takut dan taknak main lagi.

Aku macam tak percaya tapi takkan anakbuah dan mak2nya sekali nak tipu kami. Tapi kalu nak percaya cam tak masuk akal. So kami pun try la jugak....kalu korang nak tau try la sendiri.

Hidup ini penuh dengan misteriiiiiii...
There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited