Saturday, February 14, 2009

Geng Upin & Ipin Memang Bestttt!!!


Semalam kami sekeluarga pegi nonton wayang lagi di Alamanda, citer Geng Upin & Ipin. Nak support filem Malaysia, filem melayu, sape lagi nak support kalu bukan bangsa kita sindri. 

Agak penuh jugak la panggung, separuh daripadanya geng upin & ipin (bebudak la). Aku memang tak sabar nak tengok citer ni...maksudku sejauh mana kehebatan animator kita.

Apa yang dapt aku komenkan, daripada 5 bintang aku bagi 6 bintang! Perghh...memang best citer ni. Dari animationnya sehinggalah ke jalan citernya memang tidak membosankan. Memang penuh dengan lucu, kelakar, gila2, suspen dan sedihpun ada...pendek kata...macam macammm adaaaa!

Aku rase mcm nak gi tengok lagi dan yang pasti aku akan beli CD ORIGINALnya nanti. Lawak si ipin dan upin tu mmg menjadi, budak yg mulut becok dengan suara halusnya yg sungguh cute membuatkan satu panggung tak kering gusi. Lebih hebat dari filem Pink Panther yg lawak bodoh tu. Aku berani cakap filem ni mmg sebaris dgn filem2 animation Walt Disney dan yg lain2 dari barat tu. 

Betul betul betul betul betul!!! 


Antara babak2 yg berjaya kurakam curi...hehehehe :)





12 comments:

school of thoughts said...

AKLU CEMBURU!!!!!! (terlalu marah, sampai eja pun salah. lantaklah!!)

school of thoughts said...

jap... jadi yg selama ni belik CD CETAK ROMPAK ginilah caranya org tu bikin ek???

corneamelayu said...

Hoi!!!..bikin clip pirate!!!...
Tak sempat aku nak pi join Geng Upin & Ipin...Maybe mlm esok la kot...

Satu lagi, aku dah reg. domain.....bagi aku skit material utk test upload file....

the elf said...

geng upin ngan ipin rupa nya...alahai..takleh nak join. takde anak. anak kucing banyak

hedgebeewhy said...

sot
hah!...cetak rompak? tapi niat aku nak promote filmnya utk kekawan pi g tgk.

cornea
aku rekomen kau booking online guna mb2u...elak dari que panjang.

Wah! sudah register...nanti aku bg materialnya.

the elf
hoi...x semestinya ada anak la...ajak la 'tuuutttt'!

Anonymous said...

the elf jom g tgk cita upin & ipin..

Hidemichimomotani said...

Woi, pencetak rompak!!! apa sikit sgt...hehe.

cat bunge said...
This comment has been removed by the author.
cat bunge said...
This comment has been removed by the author.
hedgebeewhy said...

anonymous
nak ituttt....

momotami
nak lebeh pi panggung la...hehehe

corneamelayu said...

siapa kah incik Anonymous ?...adakah tuttttt?....

the elf said...

huk ulo...

dah dah takde encik tuuut dah....diam semua. mengamok kang

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited