Sunday, March 22, 2009

Single Terbaru

Mungkin kerana kurangnya bakat menghafal lagu2 terkini ataupun lagu2 terkini tidak berkualiti untuk dinyanyikan maka Qis memilih jalan untuk menyanyi lagunya sendiri. Dan apa yang lebih hebat lagi beliau juga cuba mengarah, merakam dan menerbitkan sendiri video klip tersebut. Tapi sayang beliau tidak sempat menghabiskan rakaman lagu beliau kerana diakhir rakaman Qis telah di kejutkan dengan kehadiran tuan punya handphone...kantoiii!

Tuesday, March 17, 2009

The Four Stoogers

The Four Stoogers, gambar ni di ambil 3 tahun lepas kalau tak silap aku untuk dijadikan farewel kad buat Iza Jepun. Aku try edit jadi Grunge image.


Hah! i'm backkkk....hihihi

Aku tahu dah agak lama aku tak update blog ni dan aku tahu ramai peminat2 blog aku ni dah merana sejak aku angkat tangan dari menaip blog ni...hahaha (ayat perasan) esp the elf dan BA yg asyik perli aku soh update. Bukan taknak update cuma sejak dua menjak ni aku dok asyik mendalami ilmu PS dan PG.

Insyaallah kalau ada rezki next month atau next year aku akan beli senjata sendiri. Tapi kalu sebelum ni aku memang dah decide nak beli Nikon D90 tapi semenjak aku tahu Moqh pakai Canon dan ditambahkan lagi hasilnya yg sangat mengagumkan aku, fikiran aku dah mula berbelah bagi. Ya memang aku tahu jenis kamera bukan perkara pokok, yang pokoknya cara tuan kamera tu sendiri yg ambil gambar tetapiiiii kepuasan dalam memilih itu amat penting supaya tak menyesal di kemudian hari...itu yg pokoknya.

Sabtu ni kalau tiada aral melintang, kami akan buat reunion group 3 photocamp 4. Tempatnya belum confirm lagi tapi tentetively kat Putrajaya pasal ramai ahli members dok kat sebelah situ. Syok gak rasenya dpt reunion pasal nanti bolehla kami nak tanya pelbagai soalan kat Moqh. Ada yg nak tanya pasal bisnes, ada yg nak ajak buat outdoor shooting dan ada yg nak mintak Moqh belanje makan...hehehe, pasal dulu dia janji kalau group kami menang dia nak belanja makan. Tapi bukanlah itu agenda sebenar kami, agenda sebenar kami nak korek ilmu lagi dari dia.



Tuesday, March 3, 2009

Underground Band

Masih lagi aku nak bercerita mengenai Photocamp yang lalu, lantaklah kalu korang dah bosan aku peduli apa, ini blog aku yang punya...bukan Man Belon yang punyeeeee!. Sebenarnya aku baru je dapat gambar2 Teknik Pengcahayaan grup aku ni, itupun aku copy dari blog Moqh fasi aku. 

Aku memang suke bangat teknik ni pasal sebelum pegi photocamp aku memang tatau langsung macam mana nak buat gambar2 macam kat bawah tu. Aku fikir macam susah, kena ada studio dan bermacam flash tetapi rupa2nya very simple dgn tak payah studiopun, tak payah banyak flashpun, kat luar rumah terang benderangpun boleh hasilkan teknik macam tu...pergghhhhh!

Pada mulanya memang kami kering idea pasal semuanya boleh dikatakan first time nak buat art directing, macamana nak direct supaya posing tu tak nampak kayu sangat, angle mesti cun tetapi hasil tunjuk ajar fasi kami dan teamwork yang sporting akhirnya kami dapat selesaikannya dgn baik sekali. Tema gambar kami "Underground Band".















There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited