Sunday, December 14, 2008

Tina Tempe



Kalau tak silap 2 minggu lepas aku ada forward email kat geng opis cerita pasal Nenek Sipenjual Tempe. Kisah citer tempe ni aku citer balik kat anak aku masa malam nak tidur. Tak sangka cerite nenek dan tempe ni meninggalkan kesan mendalam kat anak aku. Pagi keesokan harinya dia kata "bestla papa citer yg papa citer malam tu, nanti papa citer lagi ya!"

Tapi malangnya tempe tupun dia tak tau apakebendanya. Bukannya dia tak pernah dia makan tempe tu, cuma dia tak ambik pot namanya. Sekarang ni anak aku dah jadi penggemar tempe no 1. Lunch tadi dia makan nasi dgn tempe je, benda lain tak nak...tak cukup satu, 2 keping dia pelahapnya. Gambar ni sebagai bukti kesan cerite tempe terhadap anak aku.

***last week aku ada bawak tina pi beli tempe goreng kat makcik jual goreng pisang, Tina tanya aku nenek itu ke yg aku citer kat dia...hahahhaa (aku gelak).

3 comments:

Hidemichimomotani said...

Bagus makan tempe...protien tinggi...
Citer nenek tempe yg mana ek...papa citer la....lalalala!

hedgebeewhy said...

nanti aku carik balik nenek yg jual tempe tu...tapiii kalu aku dah jumpe ko kene belila tempe dia..

the elf said...

wakakakaka..dalam banyak2 bedtime stories, boleh die cite pasal tempe. Namun begitu, kalau dah jumpa nenek tempe bagitau pasal saya juga penggemar tempe. Tamat

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited