Tuesday, December 2, 2008

Ajaibnya!

Semalam seperti biasa aku pulang dari kerja, tapi kali ni agak lewat sikit jam 8.40 mlm baru aku jejak rumah. Biasanya terus aku masuk rumah tapi kalini kebetulan aku dgn jiran sebelah serentak sampai. Memberpun mcm nak ajak aku beborak so akupun layanla. Kami ni walaupun sebelah rumah tapi jarang berjumpa lebih lebih lagi jiran aku ni selalu outstation...kerja dgn kapal.

Dalam dok asyik kami beborak tetiba aku terpandang ke langit...wauuuuu...terkejut jap aku. Tak pernah aku tengok keajaiban campur kebetulan seperti ini terjadi. Paduan bintang dan bulan terbentuk sperti "smiling face". member akupun agak tergamam sehingga menggigit jari...hehehe. Terus kami mengkaji bintang tersebut mengalahkan ahli kaji bintang. Pasal...yang satu bintang tu cahayanya agak samar2 tapi yang lagi satu tu sungguh jelas dan lebih besar.

Apalagi terus aku panggil nurul dan tina ambik videocam dan rekod. Bolehla jugak kengkawan aku tengok. Aku dok ingat kami jer yg nampak keajaiban ni aleh2 aku tengok dalam buletin utamapun ada masuk masa kat last berita nak habis tu...kueng kueng kuenggggg.


4 comments:

corneamelayu said...

gua nampak..gua nampak...masa tu gua on the way atas moto nak balik umah...clear abis...masa tu nmpak 2 bntang dgn bulan tu rapat..terang , jelas & nyata

hedgebeewhy said...

tulah...kalu ada d90 alangkah bagussssnyeee...hihihi

liyana said...

dh mengidam yea..hihi.. dgn senyuman jugak sy mintak tlng abg hezri komen pasal banner sy, kalu xkeberatan =)

Hidemichimomotani said...

Fenomena ni bleh terjadi 5 tahun sekali...2 bintang tu sebenarnya planet yang aku tak ingat planet apa...tp kalau tak silap aku info ni dari Buletin Utama lah!LOL

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited