Tuesday, December 23, 2008

Siapa Fatihah?

Cam biasa lepas aku ambek Tina kat neseri kami terus pegi makan dulu. Makan kat Hj Tapah, restoran mamak yg terunggul kat Seri Putra...24 jam, ada giant screen tapi lately ni aku tgk dah tak 'on' lagi. 

Renovate tambah tempat mkn ada aircond. Setiap kali aku tanya bila siap? jawapanya Hari Rabu (sambil menggelek2kan kepala). tapi dah berbulan2 tak jugak siap. Mungkin betul jugak mamak tu, pasal dia tak cakap rabu bulan bila.

Hari ini kami repeat lagi makan cam smalam, roti nan ayam tandoori... pergggghhh sedap siottt!!! Sedang kami tunggu order tina mintak hp aku, dia nak call mama. aku kata tak boleh pasal time ni mama tgh course. 

Tapi aku bagi tina sms jer mama. diapun taiplah...first time dia sms mama dia. nasib baik E71 keypad mcm keyboard...(poyopo).

"mama buat apa, tina rindu mama"  sms tina buat mamanya

Balik rumah tina mintak nak sms lagi pasal yg tadi mamanya tak reply. akupung settingkan tinggal dia type je.

Selang beberapa minit mamanya buat video call. terus aku pass kat tina. dah puas melayan tina nurul mintak nak cakap dgn aku. 

Nurul tanya aku ada hantar sms kat sesape ke? aku kata no, kenape? 

Dia desak aku ada tersalah sms ke, ayatnya "Fatihah buat apa?" 

Sape Fatihah??? tanya nurul. Oh ini mesti kerja tina pasal tadi dia kata dia hantar sms kat kawan dia. apo..dia ingat pakai niat jer sms boleh sampai. Manalah aku ada no Fatihah tu.

Itupun mamanya tak berape percaya terpaksalah aku suruh tina sendiri convincekan mamanya. Entah apa hal lah tinapun, dlm banyak2 kawan  nama Fatihah yg dia pilih, nama yg jarang skali yg dia sebut, yg kitorgpun tak kenal. Itu yg mama dia musykil tu...hmmmm...siapa Fatihah hah?

2 comments:

Hidemichimomotani said...

Betul ke tak tina yg sent tu?
"Fatihah buat apa?"
anker ni!!!

hedgebeewhy said...

hahaha...jgn bro...tido luar aku!

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited