Monday, April 20, 2009

Pancit!

Mak dah siap, Nurul dah siap, Qis pun dah siap...ok jom gerak! Jam menunjukkan pukul 11 pagi, janji dgn brader aku yg lain tunggu kat tol Shah Alam pukul 12 tgh. Destinasi kami ke Dewan Intekma, Shah Alam, kazen kahwin. 

Aku memandu sambil mensumbangkan beberapa lagu atas tanpa permintaan sesape. Cuaca amat baik sekali. Tol Putra Mahkota baru je 150 meter ku lepasi. Tetiba kereta koreaku semacam je bunyinye. Bunyinya lebih sumbang dari nyanyian aku yang sumbang tu.

Kami memasing mula dah panik. Ketika itu kelajuanku 390 km/h. Aku memelahankan panduan dan berhenti ketepi. Aku teka tayar pancit, Nurul teka tayar pancit, Qis teka ada hantu tersepit, Mak tak teka apa-apa.

Mari kita tengok siapa yang betul...sah! tayar keretaku pancit. Alahai camano ni...janji ngan diorg kul dua belas. Aku mcm ter ter seketika. Qis dah gelabah...camana ni papa takkan kita kena tidur kat sini! Pikir punya pikir baru aku terpikir akan tayar spare aku. Inilah masanya aku nak tunjuk macho depan wife aku ni. 

Ok keluar semua...kita tukar tayar. Boleh katakan first timelah aku tukar tayar sesorang tanpa bantuan org lain. Alah... bukannya susahpun, tapi berpeluhla jugak ketiak. Akhirnya aku berjaya menukar tayar pancit dan aku hanya mengambil masa kurang 10 saat sama mcm F1 masuk pitsop. Lihatlah beberapa gaya macho yang hanya pakai baju dalam je..hihihi

Wajah ceria sebelum tayar pancit. Masih wangi dan harum...muamuamuahhh!!!


Step 1..pasang jacko...
Hayyaa...apai pasai ini hali kasi pancit.



Nurul ambil gambar menggunakan teknik low angle...aku soh dia baring utk ambik shot ni.


Qis dan neneknya terpaksa menunggu dgn penuh kesabaran.


Terajang untuk bukak nut...ketat siottt!

Cuba memasukkan tayar spare...

Tayar sparepun kurang angin tapi bolehla jalan dan pam angin di petrol pam yang terdekat.


Nurul gembira tayar berjaya ditukar.


Akupong gumbiraaaaaa...syukurrrrrrr!



4 comments:

Peri Ungu said...

weh, agak2 lah soh bini baring nak angle baguih. tipu ah.

qistina teka hantu tersepit tu best! kalau betul camne? peter ke? wakakakakakakak

corneamelayu said...

siap pakai kondom tangan tu...betu punya disiplin...

dcrysz said...

cheh... tukau tayar pun kontrol macho????


Tpkan aku rasa gambar yg paling cantik masa korang dedua dlm gambau tu....saper yg amik yer???


kekekkeeke...Sungguh berbakat....

Hidemichi said...

jumpa x antu tersepit!wakakaka...best giler otak si qis.

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited