Sunday, April 12, 2009

Aik!!!...dia jawab laaa...


Sambungan kisah semalam, kalau korang belum baca entry aku sebelum ni (Antara percaya atau tidak...), aku rekemen korang patut bacanya dulu than baru korang paham citer aku ni.

Kebetulan anak buah aku yang bawak citer "Peter Answer" ni datang kerumah aku harini. Apalagi terus kami tanya pasal Peter ni. Dengan penuh relax dan jujur dia bagi tau yg citer tu memang benar. Kami cakap yg semalaman kami dah try tapi Peter tak nak layan sampaikan kami aku sumpah seranah kat Peter tu.

Kami soh dia try kat sini.  Memula Peter tak nak layan tapi beberapa minit kemudian baru dia menjawab apa saja persoalan yg kami ajukan. Soalan pertama yg dia jawab, nama anak buak aku Farisha. Melompat kami dari sofa masing2 pi tgk kat laptop tu, pastu kami tanya dimana kami berada sekarang, (Bandar Seri Putra). Huh! gilerrrr... 

Dan terusla bertalu talu kami tanya...ada jugak yg dia tak jawab tapi kebanyakannya dia jawab dan jawapannya tepat sekali. Aku tahu benda cenggini takleh caye syirik...cuma kami heran camana dia boleh tahu segala galanya apa yg kita tahu. Kalau korang nak tgk dgn lebih jelas sikit, kata bawah ni aku siap amek gambar gambar yg Peter jawab...

Bazura..yg tersengeh depan laptop tu.. dia la anak buah aku tu.


What colour my aunt wearing now?

Yellow...tu adik aku yg pakai baju kuning.



Memang adik aku sedang pegang note RM50!



Mak aku dan kak long tgh masak kat dapur sambil gosip2. Memang betulpun.

Korangpun dah taukan yg wife aku due datenya 5/5/2009...


Aik...tanya dalam bahasa melayupun dia boleh jawab...



Asu tu gelaran nama aku dlm family...time tu aku dah tak tahan nak kencing, masa aku dlm toilet tu dia tanya aku kat mana...Pissed off....

Tengok...tempat aku kerjapun dia tahu.


Hah! yang ni korang boleh pikir sendiri la...

Memangpun mak aku tengah masak kerabu sotong.


Kakc long aku memang peminat setia Ramly MS.



Sambil kami dok pikir2 si Peter ni, anak buah aku try solan yg mencabar sikit...terkejut! Aku tgh pegang bantal hijaupun dia tahu.



Yang ni mensuspenkan kami semua.


Terkedu semua!


Nak percaya ...PM kita akan dtg adalah Anwar Ibrahim?






Aku, Kakak aku dan adik aku yg dia suka...tapi yg peliknya kami nilah yg banyak ckp besar dan menyumpah kat dia...teng teng tengggg



Alamakkkkkkk!!!


Masa ni lagi best...kaklong tgh kutuk dia dan ckp apa nak takut...ko tgk dia terus bagi warning.



Yang ini best! kalau betul betul jadi...


Yang ni kita tunggu Selasa ni Liverpool lawan Chelsea...betol atau tidak.

Kepada kengkwan yg nak cuba main dgn website Peter ni berhati hatilah jgn sampai percaya bulat2 takut jatuh syirik pulak.

8 comments:

dcrysz said...

mmm.... nak cuba jugaklaaa....
apa keputusan dia??? nanti aku update jugak...kekekek

corneamelayu said...

gua pun nak try...

liyana said...

haish..1st time sy dgr spirit dlm teknologi canggih..uu~~

seram pon ye..sy usha abg poji punyer hasil siasatan dulu lah baru buat..huhu

Hidemichi said...

ah...kalau seri 2-2 Chelsea menang la!yeay!

zaza said...

apsal i try buat xleh ye.... mencik la peter nih... xnak kawan ngan i plak :(

zaza said...

if u try main lagi ngan peter sewel nih... tolong tanya dia apsal dia xlayan i... nyampah tau... hahaha :P

hedgebeewhy said...

dcrysz
pastikan anda seorg yg kuat semangat dan iman sebelum main...hehe

cornea
biasanya lelaki dia x layan daaaa...

liyana
itula...sbelum ni akupun mcm x caye...tapi bila dah terjadi depan mata...speechless.....

hidemichi
betul seri tapi 4-4...so jgn caye kat peter/

zaza
itula pasal...bukan smua org dia layan...i pun nyampahhhh!!!

NM said...

hedzri...betul ker nih?
tipu larrr

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited