Thursday, September 4, 2008

2008 MRCB RACE


Yuzle dengan bersemangat menyusun strategi
masa kat dalam Simphony Hall sebelum flag off.

Sebenarnya inilah saat yang membawa kejayaan team kami iaitu buat ketupat. Azmi & Asnol sebenarnya pakar ketupat yang pernah menggondol "Juara Ketupat Sepanjang Zaman" ketika masing-masing pernah mewakili kampung Muar & Chemomoi.

Bayangkanlah sebelum kami sampai kat check point ni, kedudukan kami no 13.
Oleh kerana dek terrornya 2 makhluk ni terus kami bersekedudukan di no 5.


Ini lagi satu makhluk pakar yang hampir pupus. Pasal tulah kami amek mamat ni join team kitaorg. Sekali celup jer dah dapat batu jemala tu.

Seksi tak..? Baju & seluar yang dia pakai tu memang dibuat khas untuk acara ni.
Dari no 5 kami naik 2 lagi anak tangga...no 3. Syabas baby.....


Kat sinilah kami kantoi...pasal no gerai tu punye pasal. Kami buang masa cari no tu...rupe-rupenye dia terbalikkan no tu...Azmi sekali lagi menyelamat team kami, dia yang jumpe. Tapi ada satu team tu (Boyz 3 women) bukan nama sebenar...tak jumpa clue tu tapi terus jalan pastu buat panggilan hayat...hihihi
Dari no 3 jatuh no 6. Team HMA sudah cantas kami...


Biasalah...asal ada je kerja-kerja seni, akulah yang kena buat.
Cantik tak...?


Makan kopok lekor...kami kena uli, rebus dan makan kopok tu panas-panas. Wa berbulu-bulu jer ngan spesis yg nak pupus tu. Sebelum start race ni punyelah dia pukul canang...pakar pemakanan lah, ape saje bagi dia boleh telan, tapi at last aku ngan Asnol je yang makan bersungguh2. Yang mamat 2 org tu makan ala ala pengantin gitu...


Aku dgn skill tersendiri..ini sebenarnya acara terakhir. Kami dapat overtake boyz 3 women tu...last checkpoint kami sampai no 5....Ada banyak lagi game sebenarnye yg kami takde gambo...macam rock climbing (wa sindri panjat), Bukak padlock dan macam2 lagi lah...


Malam dinner... selepas award ceremony.


Asnol dengan gaya terkini...gembira sakan akhirnya team kami naik stage gak...kami menang no 3. Dapat RM2,500...syukurrrr


HMA, Mazli & Tarmizi...mintak nak bergambar ngan kitaorg...


Sebelum balik kami singgah kat ...alamak lupe lak name tempat tu, kami makan rojak ayam...sedapppp. Yati belanja...kami paksa dia belanja pasal dia menang no 1...heheheh




4 comments:

Hidemichimomotani said...

Kalau makhluk tu betul² dah pupus, taun depan aku nak join team korang! hek!hek!

hezri said...

hahahha...pasal tu la kitorg belai dia cukup penuh dgn kasih sayang...no prob wa taruk lu no 1 dlm waiting list.

shanim said...

sape makhluk tu?

hedgebeewhy said...

sape lagi...baby laaa...hahahha

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited