Thursday, July 10, 2008

Tragedi Kehabisan Minyak

Selama pandai bawak keta, hari ini dalam sejarah aku kehabisan minyak ditengah jalan. Sebenarnya confident sangat boleh sampai rumah, meter dah tunjuk E tapi biasanya kalau E selagi tak menyala insyaallah boleh sampailah gi balik keje tu. so on the way balik tadi tengok lampu E tu tak menyala lagi. Apelagi aku drive la sambil menyumbang beberape lagu yang pitchingnye kalau hattan dengarpun boleh tangkap lelehhhhnye...

Tetibe je ketaku tersenggut senggut, nasib baik kat lane tengah. sepantas kilat terus aku ketepi dan enjinpun padam...aduhai mungkin Allah nak menguji puasa aku harini, kononnya balik awal nak buka kat umah. Terpaksalah isteri tersayang jadi penyelamat datang bawak 2 bekas minyak, lebih kurang 7 km jer lagi nak sampai rumah. Jam 8.15pm aku bebuka kat rumah. Alhamdulillah semuanya selamat...moral of the story dengarlah kata hati jangan tunggu meter E...e e e e

2 comments:

shanim said...

kesian...oleh itu sentiasalah sediakan tong sebelum habis....toink toink..

fhm vision said...

yaperdaaa....blum cukup terer lagi buat calculation ni hahahhaa ni sure miscalculate disebabkan rege minyak naik

There was an error in this gadget

bg

My Blog List

HEDGEBEEWHY PHOTOGRAPHY

About Me

My photo
Aku adalah aku, hanyalah seorang hamba Allah yang sentiasa mengharapkan keredhaanNya. Sesungguhnya aku seorang hamba Allah yang banyak kekurangan dan aku sentiasa mencuba untuk mencari cahayaNya.

Followers

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

Visited